Следва: Гигантски па...

Ryanair уволни свои служители, спали на пода на летище (видео)

07 Ноември 2018
0 1432

Нискотарифната авиокомпания Ryanair уволни шестима свои служители, след бе разпространена снимка, на която се вижда как те спят на пода на летище, съобщи Гардиън. Персоналът е обвинен в грубо нарушение за създаването на снимката, която бе широко споделяна в различни социални медийни платформи, както и в новинарски емисии по целия свят.

 

 

 

По-късно от авиокомпанията показаха видео, на което се вижда как екипажът се мести от първоначалното място, на което прекарва времето си. Служителите бяха блокирани в ранните часове на 13 октомври на летището Малага, Испания, поради силни бури в португалския град Порто.

 

 

Ryanair твърди, че в Малага нямало свободни хотелски стаи заради националния празник. Оттам уточняват, че екипажът е бил в стаята от видеото за "кратък период от време", преди да се премести във VIP салона на летището. Служителите отпътували за Порто на следващия ден и не работили по време на полета.

 

 

Екипажът има право на адекватна почивка преди и по време на смяна, въпреки че необходимата продължителност на почивката често е обект на спор между авиокомпаниите и персонала.

 

 

Говорител на Ryanair заяви: "Всички шест членове на екипажа бяха освободени в понеделник, 5 ноември, заради нарушение на договора, след като вдигнаха разпространиха снимка, за да подкрепят неверни твърдения, според които са принудени да спят на пода". Авиокомпанията описва снимката като "поведение, което петни репутацията на компанията и разрушава доверието между работници и работодател".

 

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции