<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125691" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Съдът се произнася до месец по жалбата на Владислав Горанов срещу ареста му

12 Април 2022
0 201

Софийският районен съд ще се произнесе до 30 дни по жалбата на бившия финансов министър Владислав Горанов срещу заповедта на МВР за 24-часовото му задържане. Заседанието по делото на Горанов беше днес. Той не се яви в съда, прати само адвокат – Станислава Каракушева от кантората на Менко Менков.

Кой е адвокат Менко Менков – защитникът на Борисов

Каракушева пледира, че издадената заповед за задържане на Горанов е изцяло незаконосъобразна, предава в. “Сега”.

“Не е налице фактическо основание за издаване на тази заповед. Не е описано времето, мястото, какви действа следва да се извършени с оглед твърдяното престъпление във връзка, с което е издадена тази заповед. На следващо място по делото не са представени абсолютно никакви доказателства, че съществувала опасност г-н Горанов да се укрие или да възпрепятства по някакъв начин извършваните действия по разследването”, посочи още адвокатката.

Съдът се произнася до месец по жалбата на Владислав Горанов срещу ареста му
БулФото
Тезата на прокуратурата се повтаря

Също както и прокуратурата, тя твърди, че полицията не е имала компетентност да извършва действия по разследването и в МВР са били наясно с това.

Арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова са незаконни, заключиха евродепутати

Арестът на 17 март

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа със заповед на МВР. По-късно стана ясно, че полицията е образувала в условията на неотложност дело за изнудване на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

Прокуратурата изпрати искането за разпит на Божков
Липса на доказателства

На следващия ден обаче прокуратурата обяви, че няма доказателства, за да повдигне обвинение на триматаа. Също и че МВР е опорочило разследването. Борисов, Горанов и Арнаудова бяха освободени и заведоха дела срещу заповедите си за задържане.

Насрочени са делата срещу заповедите за задържане на Борисов и Горанов

Делото за ареста на Борисов е насрочено за четвъртък. За това на Арнаудова съдът още не е определил дата.

Съдът се произнася до месец по жалбата на Владислав Горанов срещу ареста му

Съдът се произнася до месец по жалбата на Владислав Горанов срещу ареста му

Източник: в. “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции