<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122971" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Премиерът: В ...

Съдия, осъдил Цветанов, си направи отвод по казуса с ареста на Борисов

21 Март 2022
0 1042

Съдия, осъдил Цветанов, си направи отвод по казуса с ареста на Борисов.

Това стана ясно, след като в прокуратурата бяха внесени документи от МВР, да ги разглежда се падна на съдия Тони Гетов.

МВР изпрати на прокуратурата документите за задържането на Борисов

Магистратът обаче си прави самоотвод, защото е осъдил Цветан Цветанов през 2014 г. на 4 г. Тогава делото бе затова дали Цветанов законно е разрешил използване на СРС-та. На последна инстанция Цветанов беше оправдан. Тогава той беше зам.-председател на партията и бивш вътрешен министър.

Съдия, осъдил Цветанов, си направи отвод по казуса с ареста на Борисов
БулФото

“След произнасяне на присъдата както Бойко Борисов, така и редица други ръководни дейци на ГЕРБ, твърдяха в медиите неистини, свързани персонално с мен и членовете на моето семейство”, пише в разпореждането съдия Гетов.

Той посочва още разпоредбата, според която не може да се произнесе съдия, ако поради определени обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото.

Информацията бе оповестена и от Софийски градски съд.

След отвода, материалите са разпределени на друг съдия, който ще се запознае с тях.

Прокуратурата даде подробности за задържането на Борисов, Арнаудова и Горанов (видео)

Припомняме, че на 18 март Софийската градска прокуратура отрече да има постъпили такива проекти на постановления за повдигане на обвинение на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, заедно с другите материали по досъдебното производство във връзка, с което те бяха задържани за 24 часа.

Материалите са били внесени след 16.30 часа. Според вътрешните правила на съда, те трябва да бъдат разгледани в следващия работен ден, тоест днес, което обаче няма да се случи заради отвода на съдията.

От МВР тогава посочиха, че постановленията за повдигане на обвинения са изпратени от Главна дирекция “Национална полиция” с придружително писмо.

Съдия, осъдил Цветанов, си направи отвод по казуса с ареста на Борисов

Източник: Dir.bg

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции