<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141874" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Адвокат твър...

Съдят две служителки на затвор във Великобритания, имали “неподходящи отношения” с един и същ престъпник

22 Август 2022
0 449

Две служителки на затвор във Великобритания са имали “неподходящи отношения” с един и същ престъпник. Става дума за медицинската сестра Елис Хибс и Рут Шмило, служителки в ареста на Parc Prison. Те са обвинени, че са “злоупотребили с общественото доверие” по начин, който е “без разумно извинение или оправдание”.

25-годишните жени ще бъде изправени пред съда в Кардиф, Уелс на 13 септември. Името на затворника не се съобщава.

Съдят две служителки на затвор във Великобритания, имали &#8220;неподходящи отношения&#8221; с един и същ престъпник

Твърди се, че Шмило е имала връзка с него между декември и април 2021 г., докато аферата на Хибс започнала през май до юли 2021 г.

“Докато изпълняваше длъжността на държавен служител, а именно затворническа медицинска сестра/ служител в ареста, умишлено и без разумна причина или оправдание се държа неправомерно, злоупотреби с доверието на обществото към длъжностното лице, като влезе в неподходяща връзка със затворник”, се казва в иска срещу Елис Хибс и Рут Шмило.

До момента нито една от тях не е направила признание по обвиненията.

Това не е първият подобен случай. През февруари тази година служител на затвора, който признава за четиримесечна връзка с престъпник, е получил 10-месечна условна присъда.

Две служителки на затвор във Великобритания са имали “неподходящи отношения” с един и същ престъпник

Източник: The Sun

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции