<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118222" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: София дава кл...

Съмнения за насилие над деца в общински център в София (видео)

09 Февруари 2022
0 362

Сигнал за насилие в общински център за деца в София. Като за предполгаемите нереднсти разказва възпитателка.

Анабел Николова твърди, че e видяла нейна колежка да бие дете с пръчка. Работила е в дома до края на януари, след което е напуснала. Подала е сигнал и в прокуратурата, разказва NOVA. Обвинената социална работничка обмисля да заведе дело за уронване на престижа.

Съмнения за насилие над деца в общински център в София

Николова е израснала в социален дом. До януари тази година работи като възпитател в общинския център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Детелина” в София. По думите ѝ, бившата ѝ колежка Фикрие Байдакова била с дървена пръчка дете. Тя му крещяла, че ѝ е писнало от поведението му. Детето е момче на 12 години.

„Аз заварих жестоко сбиване между деца и за да го предотвратя, взех една метла и я сложих между тях, но не съм посегнала на никого”, твърди Байдакова.

Учители искат наказания за разпространение на кадри с насилие между деца в мрежата

Междувременно отдел „Закрила на детето” към Министерство на труда и социалната политика е излязъл с устно становище. В него се казва, че не са открити нередности в център „Детелина”.

Съмнения за насилие над деца в общински център в София

Анабел Николова обвинява и директора на дома Ганка Филипова в немарливо отношение по случая и невзети мерки. По думите ѝ, системно в центъра се извършвали различни нарушения – свидетелства за заключване на деца и кражба от възпитатели на дарени за децата дрехи.

Съмнения за насилие над деца в общински център в София

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции