Samsung представи най-новия сгъваем Galaxy Z Flip, ще струва $1380 (видео и снимки)

13 Февруари 2020
21 203

Новият Galaxy Z Flip изглежда много по-различно от проблемния Galaxy Fold и се сгъва подобно на Motorola Razr.

 

Той е ясно е проектиран да бъде напълно функционален телефон с 6.7-инчов OLED дисплей, който се сгъва и свива в много по-малък квадрат, когато е затворен. Samsung планира да пусне на пазара Galaxy Z Flip на 14 февруари, на цена от 1380 долара.

 

На това устройство трябва да се гледа като на миниатюрен телефон, който се плъзга в джоба ви или чантата и може да бъде разгънат, за да се превърне в обикновен смартфон.

 

Galaxy Z Flip включва “умен” 1,1-инчов OLED дисплей на капака си, който ви показва известията, когато устройството е сгънато, като можете да натиснете директно върху известията, за да влезете направо в даденото приложение, след като разгънете телефона.Можете дори да използвате малкия дисплей на капака като екран за камерата.

 

Иновационният смартфон тежи 183 грама, задвижва се от Snapdragon 855 Plus процесор, и е снабден с 8 GB RAM памет и 256 GB памет за съхранение.

 

Samsung твърди, че е използвала ултра тънко стъкло на 6.7-инчовия си дисплей, което може да издържи до 200 000 сгъвания и разгъвания. Дисплеят е наречен „Infinity Flex Display“ и е с вече споменатото от самата компания ултра тънко стъкло (Ultra Thin Glass или накратко URG).

 

Samsung също е внедрил и панта с три режима, която ви позволява да използвате и двете половини на екрана, когато е разгънат. В този си вид той прилича много на лаптоп и идеята е да можете да поставите телефона на равна повърхност и да си направите селфи с камерата в горната част на дисплея, като контролирате камерата посредством долната половина на екрана.

 

 

Естествено, има все по-противоречиви мнения относно сгъваемите телефони след проблемите с Galaxy Fold, но компанията ги оспори.

 

Тя твърди, че пантата на Galaxy Z Flip „предотвратява навлизането на прах“ в самия телефон и че също така е разработила специални влакна, които да държат праха извън телефона.

 

Ще трябва обаче той да бъде пуснат и да се тества напълно, за да се разбере дали този нов дизайн на пантата отговаря на обещанията на компанията.

 

Сгъваемият телефон не би бил смартфон без камера, а добрата новина е, че Samsung е внедрила цели три.

 

 

 

 

Отпред има 10-мегапикселова селфи камера, а отзад има система от две камери –  12-мегапикселова с ултра широк ъгъл и обикновена 12-мегапикселова широкоъгълна камера. Системата на задната камера включва възможност за заснемане на нощни видеоклипове с Hyperlapse или снимки на слаба светлина с нощния режим на Samsung.

 

Истинското отличително нещо на Galaxy Z Flip обаче е софтуерът, тъй като 6.7-инчовият дисплей автоматично ще може да се разделя на два 4-инчови екрана в това, което Samsung нарича „Flex mode“. Компанията е работила в тясно сътрудничество с Google, за да създаде този персонализиран потребителски интерфейс, предназначен за гледане на изображения или видеоклипове в YouTube.

 

 

 

Samsung също така позволява многозадачност в Galaxy Z Flip, така че да можете да плъзнете и пуснете няколко приложения, които да се показват в горната или долната половина на дисплея.

 

 

Източник: The Verge

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции