<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106420" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Предлагат 4-з...

САЩ дават 10 милиона долара за информация за хакерската група “ДаркСайд”

05 Ноември 2021
1 615

САЩ дават 10 милиона долара за информация за хакерската група “ДаркСайд”, пише Dir.bg.

Държавният департамент на САЩ търси информация, която би довела до установяване на самоличността или местонахождението на човек или хора с ключова ръководна позиция в хакерската група “ДаркСайд” (DarkSide), предаде Ройтерс.

Освен това Държавният департамент предлага награда до 5 милиона долара за информация, която може да доведе до арест или осъждане в която и да било държава на всяко лице, опитало се да участва в хакерска атака на “ДаркСайд” с искане на откуп.

САЩ дават 10 милиона долара за информация за хакерската група "ДаркСайд"

Според ФБР “ДаркСайд” е базирана в Русия. Тя е отговорна за атаката през май срещу тръбопровода “Колониъл”, довела до затварянето му за няколко дни. То предизвика скок в цените на горивата, паническо купуване на бензин и недостига му в щатите от югоизтока на САЩ.

САЩ потвърдиха за продължаваща мащабна кибератака от руски хакери

С предлагането на наградите Щатите демонстрират своята ангажираност към защитата на жертвите на атаки с искане на откуп по света, за да не бъдат експлоатирани от киберпрестъпници“. Това се казва в съобщението на департамента. От управата на “Колониъл” са платили близо пет милиона долара в биткойни, за да придобият достъп до системите си. През юни министерството на правосъдието на САЩ каза, че около 2,3 млн. долара от откупа са били възстановени.

През юли Държавният департамент обяви награда от 10 млн. долара. Тогава тя беше за информация, водеща до идентифицирането или локализирането на лице, което по указание или под контрол на чуждо правителство е участвало в зловредни кибератаки срещу критична инфраструктура в САЩ, припомни Ройтерс.

САЩ дават 10 милиона долара за информация за хакерската група “ДаркСайд”

Източник: Dir.bg

САЩ дават 10 милиона. Долара за информация за хакерската група “ДаркСайд” . САЩ дават 10 милиона. Долара за информация за хакерската група “ДаркСайд”. Ето това е награда. Ще спечелите ли? Вижте как в материала тук.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции