<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105098" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Все повече ст...

САЩ обмислят включването на България в програмата за безвизово пътуване

27 Октомври 2021
0 878

Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас заяви, че Съединените щати обмислят да включат четири държави, сред които и България, в програмата си за безвизово пътуване, която позволява на гражданите да идват в Америка без визи за престой до 90 дни, предaвa Dir.bg.

“Имаме четири кандидатури в процес на подготовка: Израел, Кипър, България и Румъния”, каза Майоркас във вторник на събитие на туристическата индустрия. “Ние сме много силно фокусирани върху програмата”, добави той, като обясни, че програмата осигурява значителни ползи за икономиката и сигурността.

Европарламентът отново ще призове да паднат визите на САЩ и за българи

През септември Съединените щати добавиха Хърватия към програмата си за безвизово пътуване. Според главния изпълнителен директор на американската туристическа асоциация Роджър Дау това е стимул за щатската икономика в размер на 100 млн. долара.

“Всеки път, когато добавяте някоя от тези страни, пътуванията просто се разрастват”, каза Дау.

САЩ обмислят включването на България в програмата за безвизово пътуване

За да участва в програмата на САЩ за премахване на визите, дадена държава трябва да отговаря на изисквания. Те са свързани с борбата с тероризма, правоприлагането, имиграцията, сигурността на документите и управлението на границите.

В момента в програмата участват 40 държави.

САЩ обмислят включването на България в програмата за безвизово пътуване

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции