<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129104" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия ще пред...

САЩ първи в света отбелязаха 1 млн. починали с COVID-19

12 Май 2022
0 125

САЩ са преминали прага от един милион смъртни случая, свързани с COVID-19, пише в. Дневник, позовавайки се на Белия дом.

В света няма по-висок регистриран официален брой, макар Световната здравна организация да допуска, че в други държави починалите са много повече.

Проф. Александрова: Коронавирусът не изчезва, а продължава да мутира (видео)

Откриха 13 случая на новия вариант на Covid-19 в Нидерландия

В Русия анализи на данните от здравното министерство и руската статистика доведоха до публикации в някои медии, според които починалите са били 1 млн. още към есента на миналата година.

САЩ са отчели над 80 млн. случая на COVID-19 при население 330 млн. души. През 2021 г. имаше дни с по над 4 000 починали. Експерти по обществено здраве посочват високите нива на затлъстяване и хипертонията, претоварените болнични системи, известното колебание за ваксините и застаряващото население като фактори.

Коронавирусът затри цял български град, но ваксините са все така по-страшни от Covid-19

Експерти смятат, че повече от един милион американци са загубили живота си след началото на ваксинационната кампания, но не защото ваксините не предпазват, а заради огромния брой заразявания.

От 50-те американски щата най-високата смъртност е регистрирана в Калифорния, където са загинали около 90 хил. души. Следват Тексас, Флорида и Ню Йорк.

Правителствените данни показват, че най-често смъртните случаи са сред хората над 65 години.

Източник: в. Дневник

Снимки: iStock

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции