<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124279" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лимит за осно...

САЩ: Съветниците на Путин крият от него истината за Украйна

31 Март 2022
0 1268

“Руският президент Владимир Путин не получава от съветниците си адекватна информация за ставащото във войната в Украйна, защото те са твърде изплашени, за да му кажат истината”.

Това обявяха снощи от Белият дом. По-късно говорител на Пентагона също се съгласи с оценката.

Според американското президентство, Путин не разполага с достатъчно данни дори за пълния ефект от санкциите. Говорителят на Белия дом Кейт Бедингфийлд посочи, че “руските военни заблуждават Путин”. Като това поражда постоянно напрежение между него и военното ръководство.

Какви са условията за провеждането на среща между Путин и Зеленски?

САЩ: Съветниците на Путин крият от него истината за Украйна

Джон Кърби (говорителят на Пентагона) пък изрази опасение, че този процес може да се отрази неблагоприятно на преговорите, с които Путин, при разкрасената картина на войната, не би бил склонен да преговаря. От друга страна, “не знаете как ще реагира такъв лидер на лоши новини”.

Все пак обаче не бяха предоставени ясни доказателства за тези твърдения. По-рано президентът Джо Байдън заяви пред репортери, че не може да коментира разузнавателните данни.

САЩ: Съветниците на Путин крият от него истината за Украйна

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции