<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118529" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министерство...

Седем души са арестувани в Гърция за убийства в старчески дом

11 Февруари 2022
0 383

Седем души са арестувани в Гърция за убийства в старчески дом, съобщава NOVA.

Седемте лица, включително собственичката, дъщеря й, двама лекари и други служители от старческия дом, са съдебно преследвани за “създаване на престъпна организация”, “убийство”, “нарушаване” на законодателството, засягащо функционирането на домовете за възрастни хора и “съставяне на фалшиви медицински сертификати”, е посочил източникът.

Седем души са арестувани в Гърция за убийства в старчески дом

България се превръща в старчески дом. Какво ще научим от преброяването

Седемте лица трябва да се явят в събота пред съдия-следовател в съда в Ханя, където се намира старческият дом.

Арестите са предприети след “полицейско разследване за подозрителни смъртни случаи в дома. То е започнало през април 2021 г. Получени са изобличаващи сигнали за условията на функциониране на дома”, се посочва в съобщение на полицията.

Арестуваните са обвинени за “деяния, извършени между май 2009 и май 2021 г.”. Това се посочва в текста, като се отбелязва, че 29 лица са замесени в случая. Полицията посочи, че е конфискувала в жилищата и автомобилите на обвиняемите “общо 105 855 евро и бижута, получени от нелегална дейност”.

Според бивш служител от старческия дом, цитиран днес от гръцката държавна телевизия ЕРТ, хората в дома “са били малтретирани, храната е била много ограничена, те са имали право само на една баня на петнайсет дни с една хавлия за десет души”.

Според информации в медиите през последните години десетки хора са починали в старческия дом.

През юли гръцкият разследващ сайт Обединени репортери разкри, че “през 2020 г. е имало най-малко 64 подозрителни смъртни случаи в този дом за възрастни хора”.

Седем души са арестувани в Гърция за убийства в старчески дом

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции