<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105097" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Все повече ст...

Семейство неваксинирани българи се борят за живота си в италианския град Падуа

27 Октомври 2021
0 546

Съпрузи от България се борят за живота си в интензивното отделение на болницата в италианския град Падуа, съобщава Dir.bg. Двамата са на около 50 години и не са ваксинирани, пише италианското издание ilgiorno.it

Семейство неваксинирани българи се борят за живота си в италианския град Падуа

Съобщава се, че състоянието им е крайно тежко. При постъпването си в болница те обяснили, че не са ваксинирани и имат дихателни проблеми.

Рекорден брой новозаразени с Covid-19 за денонощие у нас

Първоначално били разделени в две различни стаи, но състоянието им рязко се влошило. Наложило се да бъдат интубирани, а лекарите в Падуа ги сложили в една стая и доближили двете легла.

Най-голяма част от неваксинираните чуждестранни работници в Италия идват от Балканите, предимно от Румъния.

21% от заразените чужденци са румънски граждани, сочи доклад на благотворителната организация “Каритас”, но данните обхващат периода до края на юни 2021 г.

Според официални данни от 26 октомври 82,2 на сто от населението на възраст над 12 г. в Италия е напълно ваксинирано, а 86% са имунизирани с поне една доза.

В 60-милионна Италия на 25 октомври са регистрирани 2535 нови случая на заразени и 30 смъртни случая. 338 пациенти са в интензивна терапия.

Семейство българи без Covid-ваксина се борят за живот в италиански град

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции