<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103382" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Северна Коре...

Севернокорейски войници показват сила като чупят тухли с глава и лягат голи върху натрошени стъкла (видео)

13 Октомври 2021
0 734

Севернокорейски войници показват сила като чупят тухли с глава и лягат голи върху натрошени стъкла, виждаме от видео, разпространено от The Telegraph.

Държавната телевизия разпространи кадри, на които се вижда как военнослужещи изпълняват акробатични бойни сцени пред удовлетворения поглед на лидера Ким Чен Ун и висшите държавни чиновници от властта.

Демонстрацията на открито бе показана във вторник, ден след закритото изложение на нови ракети и военна техника. Тя е част от обявената заявка на тоталитарната държава за самоотбрана срещу САЩ и съседната ѝ Южна Корея.

Северна Корея показа нов вид ядрено оръжие на изложение за военна техника (снимки)

На част от кадрите в пропагандния филм се вижда гол до кръста герой в камуфлажни панталони да ляга върху натрошени стъкла. Колегите му поставят бетонен блок на гърдите му и го разбиват с тежък чук.

Снимка: AP

Лидерът Ким е сред публиката, облечен в тъмен костюм и бледосиня вратовръзка. На моменти го виждаме развълнуван от зрелището. А в други нервно се хваща за подлакътника на стола си. По-малката му сестра Ким Йо Йон пък седи зад него с безизразно лице, което идва да рече, че е трудно да бъде впечатлена.

Наркотици, оръжие и терор: висш разузнавач от Северна Корея разкри тайни за режима на Ким Чен Ун

Севернокорейски войници показват сила като чупят тухли с глава и лягат голи върху натрошени стъкла

“Живата демонстрация на сила” въвежда малко ирония и облекчение в темата с все по-категоричното въоръжаване на Северна Корея. Съобщенията от последните седмици говорят за въвеждане на крилати ядрени ракети, както и “хиперзвуково оръжие”.

Севернокорейски войници показват сила като чупят тухли с глава и лягат голи върху натрошени стъкла.

Видео: The Telegraph

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции