<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127465" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Избягал затв...

Шефът на КАТ-София: Сложиха ми хапче в закуската в ареста, беше дрога или отрова (видео)

29 Април 2022
0 9442

Шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев е открил хапче в закуската си, когато е лежал в ареста в Асеновград. Припомняме, че той беше задържан миналата година по обвинение за престъпление по служба. По думите му, въпросното хапче било или дрога, или отрова. А целта – да бъде отровен или очернен.

Тенев разказа пред NOVA и за посегателство срещу дома му от преди две седмици, докато течали проверките за злоупотреби с глоби в КАТ.

Арестуваха бившия шеф на КАТ-София Тенчо Тенев

“Имаше нещо поставено на вратата. Не мога да коментирам повече. Нещо, което да ме сплаши. Миналата година, когато бях задържан в РПУ – Асеновград, на втория ден в килията получих закуска. При захапването на сандвича хлябът се отчупи и падна едно хапче. Най-вероятно целта е била да бъда физически премахнат или да ми се даде наркотик”, заяви той.

Шефът на КАТ-София: Сложиха ми хапче в закуската в ареста, беше дрога или отрова

Шефът на КАТ-София коментира и разбитата схема в ГД “Национална полиция”, където е центърът за обработка на снимките от камерите на КАТ.

“Тази престъпна схема за незаконно анулиране на фишове и глоби в КАТ се е случила на територията на Главна дирекция “Национална полиция”. Там имаме изграден Единен център за обработка на нарушенията на територията на цялата страна. Камерите, които засичат нарушенията и ги заснемат – нашите служители на място нямат достъп до данните в тях”, коментира Тенчо Тенев.

По думите му, само за половин година са изчистени от системата около 1000 клипа и са нанесени щети от несъбрани глоби за над половин милион лева.

“Проверката ще продължи и назад във времето”, подчерта комисар Радослав Начев, зам.-началник на “Пътна полиция” в СДВР.

Шефът на КАТ-София: Сложиха ми хапче в закуската в ареста, беше дрога или отрова

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции