<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126079" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мощни експло...

Шефът на ЦРУ допусна, че Русия ще използва малки ядрени бомби

15 Април 2022
0 298

Потенциалната заплаха Русия да използва тактическо или маломерно ядрено оръжие не трябва да се възприема повърхностно. Това заяви директорът на разузнавателната централа на САЩ Уилям Бърнс, пише “Сега”

Според него неуспехите на Русия в инвазията ѝ в Украйна могат да накарат президента Владимир Путин да използва ядрено оръжие или такова с ниска мощност.

Термините тактическо или маломерно ядрено оръжие се отнасят за боеприпаси, предназначени за употреба на бойно поле. Някои експерти твърдят, че Русия разполага с около 2000 такива боеприпаса. Те могат да се насочват от въздух, море и суша.

Предупреждение: Ако Швеция и Финландия са в НАТО, Русия може да разположи ядрени оръжия в Балтика

В реч в Технологичния институт на Джорджия (Georgia Tech) Бърнс каза, че въпреки “реторичните преструвки” на Кремъл, че най-големият в света ядрен арсенал е поставен в готовност, американското разузнаване все пак не е открило практически доказателства за някакви дисклокации или военни прегрупирания в тази насока.

Шефът на ЦРУ допусна, че Русия ще използва малки ядрени бомби
Reuters

В същото време Джо Байдън обяви, че скоро ще стане ясно дали САЩ ще изпратят висш държавен служител в Киев като знак на подкрепа за Украйна. Възможно е да замине министърът на отбраната Лойд Остин или държавният секретар Антъни Блинкън. Вероятно Байдън или вицепрезидентката Камала Харис няма да отидат.

Миналата седмица британският премиер Борис Джонсън имаше успешна визита в украинската столица, където се срещна с украинския президент Володимир Зеле

Шефът на ЦРУ допусна, че Русия ще използва малки ядрени бомби

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции