<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123791" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Маските на за...

Шефът на здравната комисия в НС: И след 1 април ще се носят маски

27 Март 2022
0 895

“Ще трябва да носим маски на закрито и в градския транспорт и след отпадане на епидемичната обстановка.” Това каза председателят на комисията по здравеопазване в парламента – доц. Антон Тонев.

Маските на закрито падат, вижте кога

Парламентът ще гласува спешно законови промени, с които да остави и Covid-заплащането за болниците и лекарите и след приключването на извънредната епидемиологична обстановка, пише bTV.

“Ще се наложат промени в закона, за да останат и маските в обществените места и без епидемиологична обстановка, както и да може по места да се въвеждат част от мерките, с които сме свикнали”, обясни още той.

Държавата опитва да съживи ваксинацията срещу Covid-19

Шефът на здравната комисия в НС: И след 1 април ще се носят маски

Доц. Тонев добави, че няма да има карантина за контактните лица, но ще има особеност. Директорите на РЗИ ще могат да налагат в конкретни случаи карантина.

Акад. Богдан Петрунов: Може да дойде нова вълна на епидемията от Covid-19 (видео)

„Данните от международната здравна общност показват, че в момента няма новооткрити варианти на коронавируса. Стъпвайки върху тази позитивна информация, подкрепяме решението на Министерство на здравеопазването и на Министерски съвет за непродължаване на извънредната епидемична“, обясни председателят на здравната комисия.

Шефът на здравната комисия в НС: И след 1 април ще се носят маски

Източник: bTV
Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции