<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141697" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Започна рабо...

Шофьорите вече чакат близо година за нов автомобил, а цените на старите коли не спират да растат (видео)

19 Август 2022
0 249

Цените на старите коли у нас са скочили драстично, с над 50%. Това се случва заради липсата на внос на нови и стари автомобили, става ясно от репортаж на БНТ.

Шофьорите са изправени пред дилема – дали да чакат близо година за нов автомобил или да дадат огромна сума за използван.

Стефка Николов има да направи точно такъв избор. Тя търси нов семеен автомобил и обикаля шоурумите в страната, но без голям успех. Определено би искала да заложи на нова кола.

“Ние ползваме употребяван автомобил цялото семейство, все още се задържаме на употребяван автомобил, не искаме да ги продаваме. Гледаме тях да поддържаме с идеята човек да поразмисли и да поизчака. Наистина в България трябва да се концентрираме върху някакви по-нови технологии”, споделя жената.

Мъж пусна непознат да спре пред дома му за малко и го чака да си прибере колата вече… 7 месеца (снимки)

При поръчка на чисто ново превозно средство клиентът трябва да изчака поне около половин година.

Една от причините е намаленото производство на най-големите марки в света.

Шофьорите вече чакат близо година за нов автомобил, а цените на старите коли не спират да растат (видео)
iStock

“Повишаването на материалите от всякакъв род и вид от метали до готови продукти чувствително нарасна. Повишаването на цената от 10 – 15% за една година е доста чувствителна, но и доста сериозно затормозява нашите клиенти. А повишаването на горивата и въобще енергиите пък от друга страна довежда до още по-голямо натоварване на ползващите се”, обясни Васил Новоселски, дилър на нови автомобили.

Моторист се озовава на тавана на кола в акробатична катастрофа (видео)

Забавеният внос на нови коли влияе на цените на старите. Автомобил, който само преди година е струвал 5000 лв., в момента е поне 7000 лв.

Заради инфлацията пазарът на автомобили, както и на недвижими имоти, е един от най-предочитаните у нас. Търсенето продължава да е повече от предлагането, а цените ще продължават да растат.

Шофьорите вече чакат близо година за нов автомобил, а цените на старите коли не спират да растат

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции