<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160219" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП връща ман...

Ще има широко ляво обединение за парламентарните и местните избори

20 Януари 2023
0 180

Ще има широко ляво обединение за парламентарните и местните избори, съобщава “Дневник“. Това беше решено на конференция “Левицата!” – За социална справедливост и мир. За преодоляване на неравенствата”, провела се в Пловдив.

В срещата са участвали ръководствата на “Изправи се България”, “Движение 21”, “Алтернатива за българско възраждане” (АБВ), представители на БСП, както и други леви формации и ляво мислещи граждански активисти. Това съобщиха от формацията на Мая Манолова “Изправи се България”.

Това е втората среща след проведената в края на ноември 2022 г. кръгла маса в НДК.

На нея е уточнено, че “Левицата!” ще работи за преодоляване на неравенствата, възстановяване на справедливостта, опазване на околната среда.

На конференцията Мая Манолова очерта четири основни задачи пред “Левицата!”

  1. незабавна обиколка на страната и срещи с хората
  2. общи листи за предстоящите парламентарни и местни избори
  3. щаб на обединената левица
  4. консолидиране на левите сили в единен ляв политически субект

Според нея събралите се утвърдени и нови лица на лявото имат дълг и ангажимент към реабилитирането на левицата.

Нинова: Първанов иска да направи ново ляво обединение с бивши членове на БСП (видео)

Ще има широко ляво обединение за парламентарните и местните избори
Снимка: БГНЕС

“Лявата партия в парламента е пета сила. Т.е. не е сила, а лесно заобиколим фактор, ръководството на която е готово да услужи на всяка от по-големите политически субекти, включително на ГЕРБ и ДПС, срещу които до вчера уж се бореше”, коментира тя.

Манолова очерта борбата с неравенствата като основен проблем, с които трябва да се бори “Левицата!”. “Границата между богатите и оцеляващите се разширява и хората имат нужда от връщане на левицата към техните проблеми и тревоги”, твърди тя.

Лидерът на “Изправи се България” определи войната на левицата с президента като “братоубийствена”. Според нея това не е война на левите хора, а на партийния елит “безпринципна и самоунищожителна”, и по думите ѝ тя трябва да бъде прекратена.

Срещата е била модерирана от Костадин Паскалев, а участие са взели още Петър Витанов, Валери Жаблянов, Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Първанов, проф. Иво Христов, Симеон Славчев и други.

Ще има широко ляво обединение за парламентарните и местните избори

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции