<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160035" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Невероятно, н...

Ще отпусне ли Столичният общински съвет средства за разменените бебета (видео)

19 Януари 2023
0 77

Ще отпусне ли Столичният общински съвет средства за разменените бебета?

Председателят на местния парламент Георги Георгиев заяви, че пари за обезщетения за разменените бебета в болница “Шейново” няма да бъдат отпуснати. За това съобщи bTV.

Столичната община е принципал на болницата и по закон трябва да реши дали да отпусне парите от бюджета на София. Ако това не стане, семействата ще потърсят правата си в съда.

Ще отпусне ли Столичният общински съвет средства за разменените бебета (видео)

Как ще бъдат осигурени средствата за семействата на разменените бебета (видео)

„Не мисля, че има как общинският съвет да оцени в пари претърпените болки и страдания от членовете на двете семейства. Ще го направим така, както се прави в цял свят, ще изчакаме съдебното решение, защото съдът единствено е компетентен да се произнесе по този въпрос”, каза Георгиев.

Всяко от семействата на двете деца настоява да получи по 300 хил. лева обезщетение.

Стана ясно какво обезщетение искат семействата на разменените бебета (видео)

Още в първия работен ден на новата година са започнали разговорите за изплащане на обезщетения. 10 дни преди бебетата да бъдат разменени са водени разговори между адвокатите на двете семейства и юристите в болница “Шейново”.

„Тогава, както и сега, претенцията, след като я обсъдих обстойно с моите доверители, погледнах кръга засегнати лица, анализирах всичко това и смятам, че една сума от 300 000 лева би била справедлива в този вариант”, коментира адвокат Стоян Стойков.

„За Севда да бъдат около 200 000 лева и вече остатъкът да бъде разпределен поравно между майка ѝ и дъщеря ѝ“. Това уточни адвокатът на семейството.

Преди ден стана ясно, че казусът със заявеното обезщетение от 300 000 лева за разменените бебета от болница “Шейново” ще бъде поет от външен консултант. Решението беше взето на съвещание на Съвета на директорите. Причината – казусът е безпрецедентен.

Адвокатът на едната майка Севда Михайлова – Тодор Мангъров, вече официално внесе иска си в болница “Шейново”.

Ще отпусне ли Столичният общински съвет средства за разменените бебета (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции