<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100546" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Николай Денк...

Експерт по молекулярна биология: “Ще се наложи да се ваксинираме всяка година срещу Covid-19”

21 Септември 2021
0 1254

Ръководителят на катедра в института по вирусология в Гисен, Германия Фридман Вебер заяви пред NOVA , че според него ще се наложи да се ваксинираме срещу Covid-19 всяка година:

“Според мен веднъж, след като човек си постави двудозова ваксина, той е защитен. С времето обаче защитата му намалява. Точно заради това мисля, че е необходимо поставянето на ваксина веднъж годишно.”

Експерт по молекулярна биология: Ще се наложи да се ваксинираме всяка година срещу Covid-19

Експерт по молекулярна биология, той работи с вируси, подобни на Covid-19 от 17 години насам.

По негови думи преболедувалите също трябва да се ваксинират.

” Трябва да си бил много болен, да си имал тежки симптоми и да си оцелял, за да може твоят имунитет да бъде по-силен от имунитета на човек с ваксина. Затова е препоръчително и когато вече си се сблъсквал с вируса, да си поставиш ваксина, за да си осигуриш пълна защита. Тогава вече се броиш за напълно защитен.”

На въпрос как ще коментира теориите на някои лекари, че изходът от кризата не е в масовото ваксиниране, а в масовото заразяване. Вебер коментира следното:

“Идеята да си осигурим защита чрез масово преболедуване е много, много лоша, защото много хора ще се разболеят и някои от тях ще умрат.”

Николай Денков: Има плавно нарастване на случаите на Covid-19 в училищата

Той допълни още, че за да заработи образователната система нормално трябва възрастните и децата на и над 12 години да се ваксинират.

Експерт по молекулярна биология: Ще се наложи да се ваксинираме всяка година срещу Covid-19

“Необходимо е и регулярно тестване, носене на маски и поддържане на добра лична хигиена”, допълва още той.

Експертът препоръчва и поставянето на трета доза само на възрастните и хронично болните.

Експертният съвет към МЗ излезе с позиция за допълнителна доза от Covid ваксините

“Моля ви, поставяйте си ваксини. Не вярвайте на всичко, което видите и чуете в онлайн пространството. Колкото по-шокиращи са публикациите срещу ваксинирането, толкова по-сигурно е, че са фалшиви”, каза още той.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции