<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111918" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петков: В спе...

Ще въведат ли работодателите зеления сертификат? (видео)

15 Декември 2021
0 881

Ще въведат ли работодателите зеления сертификат?

„Уважение към всичко, което постигна Кирил Петков – голяма част от бизнеса го подкрепя. Безспорно, идеята да продължи борбата с Covid-19 и да я сложи като приоритетна идея е правилна. Вчерашното му предложение, не само според мен, искреното желание да се повиши броя на хората със зелен сертификат, чрез бизнеса – би довело до отрицателен ефект”, каза собственикът на верига магазини Мариан Колев пред NOVA.

Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация (видео)

„Какво показа нашият опит – първите дни от въвеждането на зеления сертификат правихме активни усилия да убеждаваме нашите служители, че това е правилното. Ефектът беше почти никакъв”, уточни Колев.

Ще въведат ли работодателите зеления сертификат?
Стопкадър: NOVA

По думите на Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България държавата трябва да даде „добрия пример”. „Тя е най-големият работодател. Всеки пети българин работи в публичния сектор. Общо 556 000 работници и служители получават заплати от държавата”, коментира той.

Ще въведат ли работодателите зеления сертификат?
Стопкадър: NOVA

„Нека държавата да въведе задължителен зелен сертификат за достъп до работни места на държавните служители, тези от публичния сектор и да видим какъв ще бъде ефектът”, призова още Иванов.

Асен Василев: Предвиждаме 15% съкращения в държавната администрация до края на 2022 г. (видео)

Той даде и съвет на министър Асен Василев – „да въведе задължителна ваксинация на държавните служители и тогава доброволно ще получи повече от 30 000 молби за напускане”, обясни представителят на АИКБ.

Кирил Петков: Ако бъда избран за премиер, ще въведа зелен сертификат за всички в МС (видео)

Иванов е категоричен, че методите на принудата трябва да следват методите на убеждаването. „Трябва да бъде проведена мащабна обществено-информационна кампания, в която да се информира обществото за ползите от ваксинацията и вредите от неваксинацията”, допълни той.

Ще въведат ли работодателите зеления сертификат?

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции