<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113116" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж, който пи...

Сиамски близнаци получиха първата си работа с две заплати

26 Декември 2021
0 17331

Сиамски близнаци получиха първата си работа с две заплати, пише LadBible. Те са били изоставени като малки, но днес могат да се похвалят с работа-мечта.

Сона и Мона Синг са на 19 години. Наскоро са били наети да работят като електротехници в Punjab State Power Corporation Limited, Индия.

Мъжете, които са израснали в сиропиталище, ще получават по 10 000 рупи (113 долара) на месец, въпреки, че реално само Сона има трудов договор.

Сиянмски близнаци получиха първата си работа с две заплати

След като с били наети, Сона обяснява – “Това е работа-мечта за нас. Благодарни сме на компанията, че откри нашия талант”.

Близнаците са родени през 2003 година в Ню Делхи, столицата на Индия. Те имат две сърца, два чифта ръце и два бъбрека. Но лекарите са открили, че няма как да бъдат разделени, без това да убие един от тях или и двамата.

Те имат само един черен дроб, един жлъчен мехур и един чифт крака. Това обаче се оказва, че не е пречка за тях да изпълняват новите си работни задължения.

Сиамски близнаци получиха първата си работа с две заплати
Сона и Мона са били под закрилата на благотворителното дружество Pingalwara от деца.

Институцията е дом за деца в покрайнините на Амритсар, Пенджаб. Там те са получили образование. Тогава учителите им забелязват способността им да работят и да поправят електрически проводници.

Един от учителите им каза: „Те винаги ще се опитат да отстранят всички дребни проблеми, свързани с електричеството и електронните уреди в дома“.

Известно време след това PSPCL разбра за тях, след представители на компанията са ходили в дома. Вену Пасрад, главен управляващ директор на PSPCL, обяснява: „Видяхме, че са технически грамотни и познават добре работата. Затова решихме да ги наемем в рамките на квотата за хора с увреждания.“

В коментар в социалните медии един човек написа: „Най-накрая страхотни новини от Пенджаб. Това е красиво, повече сила за Сона и Мона. Просто бъдете щастливи и живейте живота си. Слава на държавното правителство и PSPCL за това. “

Друг добави: „Те трябва да бъдат вдъхновение за света, не само държавното правителство, но и цял свят трябва да популяризира такива специални талантливи и борбени момчета с всички възможни средства“.

Сиамски близнаци получиха първата си работа с две заплати

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции