<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133886" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Експерт: Живе...

Сигнали за извънземни от Китай?

16 Юни 2022
0 4468

Сигнали за извънземни от Китай? Страната публикува, а след това изтри доклад за възможно откритие, предава bTV.

НАСА ще изпрати изображения на голи хора в космоса, за да привлече извънземни

Сигнали за извънземни от Китай?
Снимка: iStock

Гигантският телескоп „Небесно око“ може да е засякъл признаци на извънземни цивилизации, заяви Китай. Данните са на подкрепяния от държавата вестник Science and Technology Daily, който след това е изтрил доклада и публикациите за откритието.

Теснолентовите електромагнитни сигнали, засечени от най-големия радиотелескоп в света „Небесно око“, се различават от предишните и екипът продължава да ги изследва, се казва в доклада, като се цитира Джан Тонджи. Той е главен учен на екипа за търсене на извънземни цивилизации, създаден съвместно от Пекинския педагогически университет, Националната астрономическа обсерватория на Китайската академия на науките и Калифорнийския университет в Бъркли.

Не е ясно защо докладът е бил премахнат от уебсайта на “Наука и технологии”,  въпреки че новината вече беше започнала да се разпространява в социалната мрежа Weibo и беше разпространена от други медии, включително държавни.

Сигнали за извънземни от Китай?

През септември 2020 г. “Небесното око”, който се намира в югозападната китайска провинция Гуейджоу и е с диаметър 500 метра, официално стартира търсенето на извънземен живот.

През 2020 г. екипът открива два набора от подозрителни сигнали, докато обработва данните, събрани през 2019 г. През 2022 г. открива още един подозрителен сигнал от данните за наблюдение на екзопланетни обекти, пише в доклада.

Китайският апарат “Небесно око” е изключително чувствителен в нискочестотния радиодиапазон и играе решаваща роля в търсенето на извънземни цивилизации.

Подозрителните сигнали обаче биха могли да бъдат и някакъв вид радиосмущения и изискват по-нататъшно разследване, обясняват експертите.

Източник: bTV

Снимки: iStock

Сигнали за извънземни от Китай?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции