<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=161312" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Осъдиха бълг...

Сигурността е по-важна за българите от свободата и демокрацията, сочи проучване

26 Януари 2023
0 95

Сигурността е по-важна за българите от свободата и демокрацията. Това показват данните от проучване за обществените ценности на агенция “Тренд”, пише в. Дневник. Проучването е направено сред 1003 българи по поръчка на компанията “Интерпартнърс” и дъщерната ѝ “Интеримидж”. Допитваето е проведено през октомври 2022 г. чрез пряко полустандартизирано интервю лице в лице.

47% от участниците в проучването са избрали като най-важен сред ценностите за тях мирът. Семейството е на втора позиция с 37%, а сигурността – на трета позиция с 36%. Свободата идва на шесто място с 25%, а демокрацията събира едва 13%. Ако трябва да избират между свобода и сигурност, повечето биха избрали сигурността.

90% от анкетираните смятат, че образованието и здравеопазването трябва да са безплатни. А 81% – че държавата трябва да осигурява работа на всеки, който желае да работи.

Парите могат да купят щастие, сочи проучване

Сигурността е по-важна за българите от свободата и демокрацията, сочи проучване
Снимка: iStock

Повечето хора смятат, че успехът в България зависи от това кого познаваш. Едва 26% са убедени, че успехът идва, ако работиш усърдно. Общо 13% смятат, че всички трябва да получават еднакви доходи, независимо с какво се занимават.

48% от анкетираните са оптимисти за развитието на България.

Сигурността е по-важна за българите от свободата и демокрацията, сочи проучване

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции