<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139607" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След нашите р...

Системен тормоз над ученичка във Велико Търново (видео)

02 Август 2022
3 1205

Системен тормоз над ученичка във Велико Търново – за такъв разказва майка на осмокласничка пред bTV. По думите ѝ в продължение на година тя опитва да спре агресия и насилие в училище във Велико Търново, но без успех.

Тя предоставя и видео – сцената се разиграва в час по български език и литература. Конфликтът е пореден, разказва Теодора Иванова, майка на удареното момиче.

„Обиди – вербални, започнаха да ѝ взимат вещи, да не ѝ ги връщат. Класния каза, че това са материални неща и че това е улицата и дъщеря ми трябва да свиква“, твърди майката.

Майката разказва, че постепенно ситуацията излиза извън контрол.
Жената настоява за решаване на проблема от страна на училищното ръководство, но по думите ѝ без резултат. Внася жалби до всички отговорни институции.

Системен тормоз над ученичка във Велико Търново (видео)

Близо 3 години Прокуратурата отказва да разследва полицейска агресия в Перник (РЕПОРТАЖ)

В отговор на това Иванова получава уведомление за откриване на процедура за наказание на дъщеря ѝ във връзка със заснетия клип. Предлага се тя да бъде наказана по няколко члена – за уронване престижа на учителя, налагане на психически и физически тормоз (върху момичето, което я удря) и неспазване на дисциплината.

Директорът на хуманитарната гимназия е в отпуск. Пожела да разговаряме по телефона.

„Тя няма нито един документ, който да доказва нейните твърдения. Не забравяйте, че има видеозаписи от камерата в класа, което е съвсем различно“, заяви Павлин Витанов, директор на Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

Образователното министерство проверява случая. С него са запознати и Дирекция „Социално подпомагане“ и Агенцията за закрила на детето.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Йорданова

    03 Август 2022

    Ръководствата на училищатс не работят заради делегираните бюджети. С две от децата си имах същите проблеми и изобщо не съм си и помисляла да се обръщам към училищното ръководство. Директно жалба в полицията, детска педагогическа стая и проблема се решава кардинално.

Реакции