<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109202" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прекратиха ф...

Скандал в българския женски футбол: фенове замервали и обиждали състезателки

23 Ноември 2021
0 330

Женският футболен отбор на Локомотив (Пд) е изживял неприятни моменти в събота, когато гостува на отбора на Светкавица (Градежница) в мач от първенството при дамите.

Входирана е жалба срещу домакините заради скандални случки на двубоя, пише Dir.bg.

Скандал в българския женски футбол, фенове замерваха състезателките
Ето я и цялата декларация на пловдивския клуб:

“ЖФК Локомотив Пловдив входира днес жалба в спортно-техническата комисия на АФЛ. Причината – лошата организация или липсата на такава на мача с ФК Светкавица (Градежница), който се проведе в село Галата в събота.

По време на срещата състезателките в черно и бяло са били постоянно обиждани и замервани с различни предмети (камъни, пръчки, запалки, бутилки) от част от публиката.

След края на двубоя, завършил с победа за Локомотив, привърженик на домакините е потърсил саморазправа с капитанката Кристин Кръстева, хващайки я за ръката и замахвайки към нея. Само бързата намеса на съдийската тройка (Ивайло Благоев, Ивайло Христов и Лилян Иванов) e предотвратила ескалация на конфликта.

Инцидентът е докладван в полицията, а състезателката Кристин Кръстева е подала жалба срещу гореспоменатия привърженик на отбора-домакин. През цялото време от приключване на срещата до напускането на стадиона, треньорът на ФК Светкавица и съдийската бригада са охранявали “черно-белите”.

ЖФК Локомотив осъжда тези действия и апелира за строги мерки и адекватни наказания!

Недопустимо е да има такива инциденти, застрашаващи нашите състезателки!”

Източник: Dir.bg

Видео: NOVA sport

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции