<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141140" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България и ощ...

Слави Трифонов не декларирал имуществото си, за да избегне “мръсен сеир” от журналисти

15 Август 2022
0 1313

Лидерът на ИТН Слави Трифонов не е подал имуществената си декларация пред КПКОНПИ, както е длъжен по закон, тъй като не искал да става обект на “мръсен сеир” от журналисти. Това заяви Тошко Йорданов и уточни, че Трифонов вече е глобен от антикорупционната комисия. Припомняме, че за втора поредна година той отказа да изпълни това свое задължение.

Йорданов каза още, че е направена и “проверка”, при която “няма проблем” – без да стане ясно какво точно е проверявано в имотното състояние на партийния му лидер.

Слави Трифонов не декларира имуществото си за втора поредна година

Той омаловажи нарушението на Слави Трифонов. Като обяви, че неизпълнението на закона за противодействие на корупцията в тази част води “само” до административно наказание глоба.
Слави Трифонов не декларирал имуществото си, за да избегне &#8220;мръсен сеир&#8221; от журналисти

“При г-н Трифонов няма човек в тая държава, който да каже, че неговите пари не са изкарани по телевизора буквално. Ясно е, че г-н Трифонов не ходи да мие коли вечер, за да си докарва някакви пари.

Една група т.нар. журналисти го обръщат на чист сеир. Тука не се разследва… има депутати, които са подали декларации и са забогатели за нула време от нищо, влизайки във властта. Има хора като г-н Трифонов, които са достатъчно успешни по телевизора, и е ясно, че мръсни пари няма. Но всичко се обръща на един мръсен сеир”, беше обяснението му.

Според Тошко Йорданов смисълът на закона бил да се види “дали има мръсни пари”.

До момента КПКОНПИ не е коментирала публично нито веднъж казуса с показния отказ на лидера на ИТН да изпълни закона.

Слави Трифонов не декларирал имуществото, за да избегне “мръсен сеир” от журналисти

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции