<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103448" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спецпрокурат...

Слави Трифонов обяви условието за участие на ИТН в коалиция на властта

13 Октомври 2021
0 3883

Слави Трифонов обяви условието за участие на ИТН в коалиция на властта.

Лидерът на “Има такъв народ” посочи като условие за участието на партията в управленска коалиция ангажиментът за задължително въвеждане на електронно дистанционно гласуване.

Поредният му пост този път взима като повод резултатите от националното пребраяване на населението.

България се превръща в старчески дом. Какво ще научим от преброяването

“За 10 години България се е “стопила” с близо 700 хиляди души! Това пък означава, че всяка година България се “стопява” с един град като Велико Търново! Истината е, че през тези 10 години отрицателният естествен прираст и външната миграция са добили застрашителни размери за нас, като нация. А това е ужасно”, казва той в обширния си пост, посветен на демографията на България.

Слави Трифонов обяви условието за участие на ИТН в коалиция на властта

И продължава: „На мен ми боде очите. Значи, цялото население на България към днешна дата е около 6,7 млн. А тези дни ЦИК обяви, че за изборите на 14 ноември с право на глас са 6 708 189 български граждани. Какво излиза? Броят на цялото население на България е равен на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер? Явно, без да знаем, избирателни права са добили и всички над 1 милион непълнолетни българи у нас – децата в училище, децата в яслите и детските градини, бебетата вкъщи. Даже и чуждите граждани са добили избирателни права“.

Слави Трифонов атакува социолозите заради регистрирания срив на ИТН

Според него големият брой гласоподаватели се дължи на неактуализираните от години избирателни списъци и на наличието на т.нар. „мъртви души” в тях.

„Години наред българските политици правеха всичко възможно да ограничат гласуването на тези наши сънародници зад граница“, коментира лидерът на ИТН.

Той посочва още, че невъзможно е над 1 милион българи в чужбина да упражнят конституционното си право на глас в 400, в 700 или в 800 секции зад граница.

“Затова, отсега да е ясно – “Има такъв народ” може да участва само в такава управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване. Защото България е там, където има и само един българин, и защото всеки има право на глас”, пише в заключение Трифонов.

Слави Трифонов обяви условието за участие на ИТН в коалиция на властта.

Във видеото горе можете да си припомните интервюто му пред “Панорама”.

Източник: FB/Слави Т. Трифонов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции