<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122805" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестът на Бо...

След арестите: Адвокат Екимджиев очаква повдигане на обвинение срещу Кирил Петков (видео)

19 Март 2022
0 977

След арестите: Адвокат Екимджиев очаква повдигане на обвинение срещу Кирил Петков. Защо? Вижте във видеото на bTV.

„От това, което говореше колегата (Менко) Менков, останах с впечатление, че вече се готви нещо наистина неприятно. Ще има, според мен, повдигане на обвинения и привличане като обвиняем на премиера Кирил Петков. Призовавам хората, които наистина са мислещи, смислени и уважават демокрацията да се противопоставят на това нещо, което ще се случи в близките дни. По същия начин като нахлуването на башибозука на Гешев в президентството“, заяви адвокат Михаил Екимджиев в „Тази събота“.

След арестите: Адвокат Екимджиев очаква повдигане на обвинение срещу Кирил Петков

Арестът на Борисов: шах и мат, но за кого?

По думите му той „не е изненадан“ от освобождаването на бившия премиер Бойко Борисов от ареста. Той е очаквал такова развитие на нещата, след като е разбрал, че от МВР са уведомили СГП и са назначени наблюдаващи прокурори по досъдебното пространство.

Екимджиев коментира думите на адвокат Менков, че сме се върнали през 40-те години на минали век с действията на МВР при задържането на Борисов. „Не трябва да се връщаме през 1949 г., а през 2010 г. Тогава в 5:00 ч. сутринта влизаха да обискират къщите на техни политически опоненти насочваха автомати с лазерни мерници към децата и жените им, които спяха по това време. Мъжете бяха изкарвани голи или полуголи на студа. В това време МВР заснема унизителните им ползи. Всичко това градеше иконичния образ на ранния ГЕРБ като една антикорупционна партия“.

Екимджиев оприличи поддръжниците на Бойко Борисов на тези на Пабло Ескобар. И него са го чакали пред ареста и са скандирали неговото име.

След арестите: Адвокат Екимджиев очаква повдигане на обвинение срещу Кирил Петков

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции