<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120148" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Репортер отр...

След намесата на “Господарите”: Пуснаха студената вода на възрастно семейство (РЕПОРТАЖ)

24 Февруари 2022
0 1815

След намесата на “Господарите”: Пуснаха студената вода на възрастно семейство. Повече вижте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

През декември ви показахме възрастни хора, живеещи в центъра на София. Те споделиха, че от цели 6 години нямат студена вода. Война със съсед и домоуправител довела до нелепата ситуация. Съседът им обаче категорично отказвал да отстрани проблема и така ги оставил в безизходица. Нито една институция не отговаряла на сигналите на хората. Те са ги отправяли към Софийска вода, полицията и дори Прокуратурата. Така в продължение на години им се е налагало да изстудяват вода, да перат на ръка и изобщо да се справят по един далеч от представите за XXI век начин. Обърнаха се към нас с надежда, че проблемът все пак може да бъде решен.

След намесата на "Господарите": Пуснаха студената вода на възрастно семейство

Семейство живее от 6 години в центъра на София без студена вода (РЕПОРТАЖ)

Развитието

След нашата намеса от “Софийска вода” са потърсили семейството в опит да съдействат. От дружеството са се опитали да проверят какво се случва в дома на съседа, причинил неудобството. Той обаче отказал да им осигури достъп до имота си. Причината – това може да се случи само с прокурорска заповед.

Въпреки това дни по-късно при опит да пуснат водата хората установили, че вече има студена вода. Затова се свързаха с нас да ни благодарят за съдействието.

“Оказа се, че Вашата намеса е по-ефективна от реакцията на институциите” – така мъжът обяснява случая. И се надява повече да не се налага да търси съдействието ни по негативни поводи.

Свързахме се и с домоуправителя на блока Димитър Павлов, за да му благодарим за изпълненото обещание. Пожелаваме му повече да не се налага да говорим с него и да не създава повече проблеми!

Скъпи приятели, както виждате, има смисъл да ни сигнализирате за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

След намесата на “Господарите”: Пуснаха студената вода на възрастно семейство

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции