<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131601" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 1000 музиканти ...

След сблъсъците край “Стад дьо Франс”: Готовността на Франция за Олимпийските игри е под въпрос (видео)

30 Май 2022
0 274

Готовността на Франция за домакинство на Олимпийските игри след две години е под въпрос след сблъсъците край “Стад дьо Франс” на финала на Шампионска лига.

Неуредици и хаос помрачиха футболната среща

Опити за прескачане на загражденията около “Стад дьо Франс” в Париж, сблъсъци със силите на реда, сълзотворен газ – зрителите и спортните коментатори очакваха напрежение и бурни страсти, но не и такива сцени преди финала на Шампионската лига по футбол.

Реал Мадрид или Ливърпул – кой ще спечели Шампионската лига? (видео)

След сблъсъците край &#8220;Стад дьо Франс&#8221;: Готовността на Франция за Олимпийските игри е под въпрос (видео)
Снимка: iStock

Заради неуредиците край стадиона началото на срещата бе отложено с 36 минути.

Много от феновете с валидни билети се редиха с часове, но не успяха да влязат навреме, за да видят победата на Реал Мадрид над Ливърпул с 1:0.

Френският вътрешен министър посочи като главни виновници за станалото британските запалянковци с фалшиви билети или без всякакъв билет.

Ето какво заяви министърът на вътрешните работи на Франция Жерал Дарманен:

“Служителите на стадиона и на Френската федерация по футбол са очаквали 70 процента фалшиви билети за достъп до футболната среща. При следващото ниво на проверка са установени около 15% фалшиви билети или около 2 600. Наличието на толкова много фалшиви билети доведе и до проблемите преди началото на мача. Бих искал да благодаря на служителите на реда, на полицаите, на частните охранители и на стюардите, които запазиха спокойствие и предотвратиха по-голяма драма”.

След сблъсъците край &#8220;Стад дьо Франс&#8221;: Готовността на Франция за Олимпийските игри е под въпрос (видео)
Снимка: БНТ/стопкадър

Задържаните за различни нарушения край стадиона са над 100, а сблъсъците с агитките по улиците на Париж продължиха и след края на мача.

Последваха и политически критики

Според лидера на френската крайна левица Жан-Люк Меланшон ефикасността на френската полиция трябва да се преосмисли.

Лидерът на крайната десница Марин Льо Пен коментира, че е унизително светът да разбере, че Франция не е способна да организира големи събития и не може да установи контрол върху тях.

Подобни критики поставят под съмнение способността на Париж да се справи с домакинството на Олимпийските игри през 2024 година.

Липсват обаче ясни коментари за причините, превърнали радостта на феновете на Реал Мадрид в испанската столица в сблъсъци със силите на реда след победата на техния отбор.

Източник и видео: БНТ

След сблъсъците край “Стад дьо Франс”: Готовността на Франция за Олимпийските игри е под въпрос (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции