<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107434" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Австрия е бли...

След тестването на малките ученици: Кога и големите? (видео)

12 Ноември 2021
0 404

След тестването на малките ученици: Кога и големите? Отговорът дава материал на bTV.

По 100 лв. за ноември и декември ще получат учителите и непедагогическия персонал, които изследват учениците за Covid-19.

Това се договориха Министерството на образованието, работодатели и синдикати. На този фон все още няма яснота кога ще започне изследването на учениците от 5 до 12 клас.

След тестването на малките ученици: Кога и големите?

Решиха колко да получават учителите за тестване на учениците (видео)

У нас ваксинираните ученици са повече от 6%. Те няма да бъдат тествани, както и тези с документ за преболедуване и антитела.

“Чувствам се по-мотивирана, спокойна и вече сме във век, в който има компютри, онлайн обучението е доста съвременен начин, присъственото е стар начин”, споделя Божана, ученичка от 10. клас.

Все още не е ясно кога ще се случи изследването на 5.-12. клас. То зависи от доставката, количествата и срока – казват образователните власти. Тогава ще се реши кои випуски кога да се върнат и за колко време ще стигнат тестовете.
Вероятно ще трябва и съгласие на поне половината родители.

Всеки учител, тествал децата, ще получи по 100 лв. допълнително.

С 20 дни се увеличава платеният годишен отпуск за непедагогическите специалисти. Причината – седмиците на неприсъствено обучение, когато те са в принудителен отпуск. Част от него – неплатен.

След тестването на малките ученици: Кога и големите?

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции