<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104824" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учителите са...

Служители в моловете чакат с часове, за да се тестват (видео)

25 Октомври 2021
0 691

Проверките дали се спазват новите противоепидемични мерки в големите столични търговски центрове вече започнаха, предава bTV.

Проверяват се големите търговски вериги, както и всички заведения за хранене и магазини. Глобата при първо нарушение за зеления сертификат е между 300 и 1000 лева, а при второ – 1000 до 2000 лева.

Изтича гратисният период за зелените сертификати при посещение на заведения и молове

От сутринта се извиха опашки пред моловете. Не от клиенти, а от служители, които чакат за тест.

Повече от 2 часа служители на столичен търговски център чакат на опашка, за да се тестват, да получат зелен сертификат и да влязат на работните си места в мола. Хората се оплакват и от липса на организация, както и от фирми, които изпреварват всички, за да тестват своите служители.

Служители в моловете чакат с часове, за да се тестват

Изискването за зелен сертификат няма да убеди да се ваксинират много от чакащите да се тестват. На входа охраната на търговския център проверява с приложение сертификатите.

Служители в моловете чакат с часове, за да се тестват

И в Бургас имаше напрежение сред чакащите. От управата на мола обясниха, че няма как да изнесат пункта навън, защото е студено.

„Това е координирано с РЗИ. Няма проблем пунктът да е разположен в началото на мола, оградили сме го със сепаратори. Да, събират се хора, правим всичко възможно да разреждаме опашката“, коментира управителят на търговския център Георги Владимиров.

От здравната инспекция обясниха, че проверките ще започнат още днес.

Служители в моловете чакат с часове, за да се тестват

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции