<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148991" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чарлз III план...

Служителите на НСО ще минават през детектор на лъжата при нарушения

28 Октомври 2022
0 73

Служителите на НСО ще минават през детектор на лъжата при нарушения.

Промените в Правилника за прилагане на Закона за Националната служба за охрана са предложени от служебното правителство, пише в. Дневник.

В проекта е записано, че при необходимост, комисия може да предложи извършването на полифизиографски тест на офицери и сержанти по ред и условия, определени със заповед на началника на НСО. Така ще бъде установявана истината при извършени дисциплинарни нарушения от служителите. До момента те бяха подлагани на детектор на лъжата само при постъпване на работа в службата.

Служителите на НСО ще минават през детектор на лъжата при нарушения
Снимка: iStock

Предлага се още охраната на бивши премиери и председатели на Народното събрание да бъде снемана по-рано. Причината е финансова. Срокът за охрана след напускане на поста на такива лица сега е 4 години, но напоследък те се сменят по-често, а това натоварва бюджета на службата. В момента тя осигурява охраната и транспорта на трима бивши премиери – Кирил Петков, Стефан Янев и Бойко Борисов.

Радев: Няма да отстраня началника на НСО (видео)

През април предишното коалиционно правителство предложи на президента Румен Радев да освободи началника на НСО ген. Емил Тонев заради тежки нарушения и системно неизпълнение на задълженията, припомня изданието. Причина бяха получените от прокуратурата записи от сградата на Министерски съвет. Радев отхвърли предложението на кабинета “Петков”. Тонев заема поста от 28 август 2020 г.

Снимки: iStock

Служителите на НСО ще минават през детектор на лъжата при нарушения

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции