<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144936" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ръст при недо...

Сметната палата: Здравни министри не са упражнявали добър контрол над болниците

19 Септември 2022
0 200

Здравни министри не са упражнявали добър контрол над болниците, пише Mediapool.

Данните са от актуален одит на Сметната палата за периода януари 2019 година – декември 2020 година. Одитираният период обхваща управлението на двама министри от третият кабинет “Борисов”: Кирил Ананиев и Костадин Ангелов. Проверката включва 23 търговски дружества, които представляват 33 на сто от всички дружества в системата на здравеопазването.

Министерството на здравеопазването предлага връщане на хартиените рецепти

“През одитирания период дейността на министъра на здравеопазването по упражняване правата на държавата в търговските дружества с 50 и над 50 на сто държавно участие в капитала в системата на МЗ не е достатъчно ефективна. Пред министъра на здравеопазването стоят предизвикателства за оптимизиране на контролната дейност и подобряване на управлението на лечебните заведения с държавно участие в капитала”, е заключението в одита.

Сметната палата: Здравни министри не са упражнявали добър контрол над болниците

Контрол не е упражняван и върху възнагражденията и внесените гаранции за добро управление от ръководните органи на дружествата.

“През одитирания период не е осъществяван регулярен контрол върху размера на възнагражденията и внесените гаранции за добро управление от ръководните органи на проверените търговски дружества, което затруднява предприемането на съответни действия във връзка с констатирани пропуски, относно реда и начина на тяхното определяне”, се посочва в одита.

Сметната палата: Здравни министри не са упражнявали добър контрол над болниците

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции