<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110207" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гранатомет, к...

Снегът ни изненада в средата на зимата (Коментарът на “Господарите”)

30 Ноември 2021
0 7682

Снегът ни изненада в средата на зимата – това стана ясно днес сутринта, когато половин България осъмна със снежна покривка. Вижте подробности в Коментарът на “Господарите” с репортера ни Виктория Симеонова.

Фандъкова: Снегът не ни изненанда, но ще има глоби (видео и снимки)

Обещанията за санкции

Всяка година посрещаме първия сняг с обещания за солидни глоби за снегопочистващите фирми, които винаги са изненадани. Така кметът на София Йорданка Фандъкова всеки път се опитва да осмири недоволството от непочистените улици и булеварди в столицата. Подобни обещания се чуват и от Агенция “Пътна инфраструктура” и другите общини.

Явно обаче размерът на санкциите е прекалено незначителни, за да накара фирмите наистина да си вършат работата съвестно.

Снегът ни изненада в средата на зимата (Коментарът на "Господарите")
Обстановката в страната

В София освен непочистени улици и булеварди видяхме и много паднали дървета. Някои от тях – върху автомобили или на платното. Граждани сигнализират, че част от тях още не са отстранени.

Магистрала “Хемус” беше блокирана с часове. Обяснението – снегопочистващите машини не успели да почистят, защото имало заседнали камиони. И как да е по друг начин, след като започнаха почистване след 9 сутринта.

Много междуградски пътища също бяха блокирани за пореден път – около Плевен и Ловеч обстановката беше критична.

Възможно обяснение

Преди месец от Регионалното министерство прекратиха обществените поръчки за почистване на пътища на стойност близо 100 милиона лева. Министър Комитова ги определи като “неизгодни договори”. Но срокът на договорите по тях е до 30 април 2022 година, за да може сега фирмите да работят нормално.

Уви, вероятно това е формата на протест на фирмите срещу прекратяването на договорите.

Снегът ни изненада в средата на зимата (Коментарът на &#8220;Господарите&#8221;)

Е, скъпи приятели, снегът уж не ни изненада, но последиците от него върху пътищата явно успяха. Все пак основното му свойство е да изненадва. Въпреки прогнозите от преди няколко дни, в които предупредиха, че днес ще вали сняг в голяма част от стрната.

Всъщност единственото, което не ни изненада е, че зимата ни изненада! Затова по-добре си стойте на топло и сухо, че в нашата държава положението е извънредно и без да има световна пандемия.

Снегът ни изненада в средата на зимата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции