<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103298" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: КС отказа да ...

Собственикът на „Еконт“ обясни защо тръгва към политиката (видео)

13 Октомври 2021
3 1283

Собственикът на „Еконт“ обясни защо тръгва към политиката

“В Кирил Петков разпознах нещата, които искам да виждам в един лидер”. Това обяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV бизнесменът и собственик на „Еконт“ Николай Събев. Той ще води листата на „Продължаваме промяната“ в Русе.

Преди дни бившият икономически министър посочи именно неговото име като потенциален министър на транспорта.

Собственикът на “Еконт” оставя бизнеса си, за да бъде депутат от Русе (видео)

„Имахме няколко часа дискусии за това колко е важно да ускорим оборота на движение на стоки и пътници и как това ще подобри жизнения стандарт. Именно тези наши разговори са провокирали Кирил да каже, че, ако има възможност, би ме поставил на този пост. Няма сделка, има мечти и те са близки до реалността“, коментира Събев.

Собственикът на „Еконт“ обясни защо тръгва към политиката
Предложението

Той е приел предложението заради “възхищението” си от работата на служебния кабинет, в който Кирил Петков и Асен Василев бяха министри. Събев подчерта, че от началото на своя бизнес се старае да работи по модел, който да е независим от неговата личност.

„За да бъде независима тази фирма и устойчива, аз не допусках тази бизнес структура да бъде използвана за политически и други цели. Тя е само бизнес и с радост казвам, че тя може да живее без мен“.

Според Събев „30 години българската държава е игнорирала развитието на транспортния бранш и публичните ангажименти на държавата са близки до нулата“.

По думите му, пътищата „трябва да се разтоварят“, като за целта могат да се предложат на пътуващите подходящи алтернативи. Относно програмата на коалицията, бизнесмена обясни, че активно се работи по нея и има много експерти, които искат да помогнат. Относно транспорта, кой коментира, че тя е напълно готова.

Събев категорично отрече някога да е имал офшорна фирма и с най-голямо удоволствие ще подпише договора за почтеност.

Собственикът на „Еконт“ обясни защо тръгва към политиката

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции