<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117413" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 19-годишен хак...

Софтуерен бъг блокира паркирането в синя и зелена зона в София

02 Февруари 2022
0 200

Софтуерен бъг блокира паркирането в синя и зелена зона в София. Причината – актуализиране на приложението за ползването на услугата под Android.

Същевременно в. “Сега” съобщава, че десетки водачи в София са получили съобщения за изтекли винетки за паркиране. При проверка обаче се оказва, че не е така. От “Център за градска мобилност” са признали за грешката. 

Разширява се Синята зона за паркиране в София

Репортер на “Сега” също не е успял да заплати паркиране чрез SMS през апарат към A1, без да е имал никакви промени в тарифния план. От ЦГМ обясняват проблема със слабо покритие точно в този район или с претоварена памет на мобилния апарат. Нито едно от двете обяснения обаче не се е оказао вярно.

Софтуерен бъг блокира паркирането в синя и зелена зона в София
Позиция на A1

От А1 обяснили, че проблемът идва от автоматичното добавяне на код +359 към номера за платено паркиране, което не позволява изпращането на съобщението.

“Проблемът е възникнал заради актуализация на приложението за ползване на тази услуга под Android. Работи се по отстраняване на проблема, като в следващите един-два дни може да се наложи ползването на алтернативни приложения за платено паркиране, налични в Google Play”, обясняват от мобилния оператор. 

Телефоните с Android ще ни уведомяват, когато някой ни шпионира през приложенията (снимка)

От A1 обясниха още, че “клиентите, които използват последната версия на операционна система Android 12 и фабричното приложение за изпращане на кратки съобщения (Android Messages), може да имат затруднения при изпращането на SMS за паркиране в “Зелена зона” и “Синя зона” в София. Причината е, че новата версия на Android автоматично добавя телефонния код на страната (+359) към краткия номер, което пречи на правилното му разпознаване. За да са сигурни, че успешно са заплатили своята зона, клиентите трябва да получат потвърдителен SMS. Ако такъв няма, транзакцията не е била успешна.”

Софтуерен бъг блокира паркирането в синя и зелена зона в София

От компанията работят по отстраняване на софтуерния бъг. Оттам предвиждат той да бъде преодолян най-късно утре (2 февруари) до края на деня.

Софтуерен бъг блокира паркирането в синя и зелена зона в София

Източник: в. “Сега”

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции