<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=192730" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сарафов поис...

Спасиха щъркелче, оплело се в жици до гнездото си (снимки)

06 Август 2023
0 96

Спасиха щъркелче, оплело се в жици до гнездото си в село Точилари. В спасителната акция са участвали служители на Община Кубрат. Птицата била в безпомощно състояние, след като се оплела в жиците до гнездото с парче сезал и провиснала във въздуха. Щъркелчето е освободено с помощта на автовишка. Това става ясно от публикация на Община Кубрат във Facebook.

При първоначалния оглед е установено, че птицата е с наранявания по крилата и с възможна фрактура на единия крак, затова е била спешно транспортирана до Регионалната инспекция по околна среда и водите в град Русе. Там щъркелчето е захранено и отделено в специална клетка, след което пътят му продължава към Спасителния център за диви животни в Стара Загора, съобщава БТА.

Спасиха щъркелче, оплело се в жици до гнездото си (снимки)
Снимка: Община Кубрат

Десетки щъркели от топлите южни страни пристигат в община Кубрат всяка пролет. Едно от селата с най-много щъркелови гнезда е Божурово. Там има 24 гнезда. Местните смятат, че селото е предпочитано от прелетните птици заради чистия въздух и това, че е богато на вода. Наблизо има два водоема и земеделски пасища.

Починаха бебетата на най-известната двойка щъркели у нас

Спасиха щъркелче, оплело се в жици до гнездото си (снимки)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции