<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116790" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 20-сантиметро...

Спазват ли заведенията в София новите мерки срещу Covid-19?

28 Януари 2022
0 161

Първа вечер с ограничения за заведенията в столицата. Заради ръста на заболелите с Covid-19, противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри да работят с до 50% от капацитета си и не по-късно от 22 ч.

Проверка на NOVA показа, че въпреки новите мерки клиенти в заведенията след 22 ч. има. По-рано от бранша единодушно обявиха, че ще бойкотират ограниченията и клубовете и дискотеките ще останат отворени.

На този фон здравните власти засилват контрола. В столично заведение инспекторите влязоха на проверка и установиха, че то работи.

Нощните заведения в София са в протестна готовност заради новите мерки

“Установихме, че не се спазва забраната на директора на СРЗИ, за което е съставен акт на управителя. Има два вида актове – съставят се на физическо или юридическо лице и в зависимост от това сумата е различна”, каза старши инспекторът в СРЗИ Христина Георгиева.

Спазват ли заведенията в София новите мерки срещу Covid-19?
Pixabay

Това обаче не е единичен случай. Проверки на съвместни екипи на полицията и представители на районната здравна инспекция в първата нощ откриха, че всички заведения в Студентски град работят.

Ричард Алибегов, който е председател на асоциацията на заведенията, коментира, че заведенията работят със зелени сертификати, а персоналът е ваксинира.

„Спазени са всички норми и изисквания по заповедта, с изключение на работното време”, посочи още той.

Санкциите за физически лица започват от 300 лв. и стигат до 1 000 лв. От 500 лв. до 2 000 лв. са глобите за фирми.

Спазват ли заведенията в София новите Covid ограничения?

Източник: NOVA


Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции