<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115539" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: MЗ: В България...

Спецпрокуратурата разследва поръчките на тестове за Covid-19 за ученици

18 Януари 2022
0 213

Спецпрокуратурата разследва поръчките на тестове за Covid-19 за ученици, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение във вторник.

Разследването е започнало по сигнал на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), изпратен на прокурорите в началото на годината, информира Свободна Европа.

От комисията съобщиха за събрани данни “за промяна на условията по процедурите на етап подписване на договор, след извършена оценка и класиране на участниците”.

От МОН изправиха родители на нокти след анкета за масово антигенно тестване в училищата и градините

“Установено е, че определени търговски дружества са били толерирани и определени доставки са били забавени, в резултат на което са били облагодетелствани фирми и това е довело до ощетяване на бюджета на Министерство на здравеопазването”, съобщиха в началото на годината от КПКОНПИ.

Спецпрокуратурата разследва поръчките на тестове за Covid-19 за ученици

Проверката на комисията започна в началото на декември в следствие на сигнали и медийни публикации за нарушения при избора на изпълнители от страна на екипа на служебния здравен министър Стойчо Кацаров по общо четири поръчки за бързи антигенни тестове.

Вижте къде можете да си направите безплатно бърз антигенен тест (списък)

От спецпрокуратурата днес (17.01.2022 г.) уточниха, че се очаква и проверка по случая и на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Бързите антигенни тестове в училищата бяха основно условие за връщането на учениците от горните паралелки в класните стаи в началото на декември.

Източник: Свободна Европа


Спецпрокуратурата разследва поръчките на тестове за COVID-19 за ученици

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции