<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119002" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бездействиет...

Спецпрокуратурата: Получихме 219 страници от Испания относно „Барселонагейт” (видео)

15 Февруари 2022
0 993

В Специализираната прокуратура са получени 219 страници от Испания по казуса „Барселонагейт”, пише NOVA. Това е станало, след като обвинението е изпратило две европейски заповеди за разследване на Европейското бюро на България в Евроджъст, което е сезирало испанското, обяви на брифинг говорителят на СП Христо Кръстев. 

От думите му стана ясно още, че са разпитани всички свидетели, които се споменават по досъдебното производство. „Бойко Борисов е разпитан в качеството му на свидетел”, допълни Кръстев.

Сагата “Барселонагейт” се заплита с обвинение за изпрани над 5 млн. евро

Спецпрокуратурата: Получихме 219 страници от Испания по случая „Барселонагейт”

Коментар от говорителя дойде и за разпространената информация от вътрешния министър Бойко Рашков, че в МВР е получена информация от испанските власти по „Барселонагейт”. Кръстев обяви, че наблюдаващият прокурор е изискал предоставяне на всички материали, които са получени от МВР от испанските власти.

„Към настоящия момент в прокуратурата не е постъпвала никаква информация от МВР. Същевременно, наблюдаващият прокурор е поискал и информация от ДАНС във връзка с разпространена от тях информация, че са получили също информация от испанските власти”, добави той.

„Днес постъпиха материали от ДАНС, които са на английски език. За съжаление, в тях не е посочен кой е издателят на тези документи, кой е съставителят. Прави впечатление, че документът е на английски език, а не на испански. Ние сме постановили извършване на превод, за да се запознаем с изложената информация”, каза още Кръстев.

И допълни: „Има снимки и текст. Снимките са от медийни публикации в България и в Кралство Испания. Наблюдаващият прокурор е изискал допълнителна информация от ДАНС, за да установим кой и на какво законово основание е поискал тази информация и от кого е получена тя в България. Защото в докладът, който сме получили в Специализираната прокуратура, няма никакви знаци, че изхожда от институции в Кралство Испания и няма автор на този доклад. На последната страница няма подпис или печат”.

Спецпрокуратурата: Получихме 219 страници от Испания по случая „Барселонагейт” (видео)

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции