<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123424" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спецпрокурат...

Спецпрокуратурата потвърди, че има досъдебно производство срещу министър

24 Март 2022
0 472

На 18.03.2022 г. е образувано досъдебно производство за това, че през 2022 г. длъжностно лице (министър) е извършило нарушение на служебните задължения с цел да се набави имотна облага, като от това са произлезли немаловажни вредни последици, съобщиха от Специализираната прокуратура, цитирани от bTV.

Новината идва, след като вчера вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че има досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев по сигнал на “Инса ойл”. А днес той показа и документите на досъдебното производство, което е образувано.

По-късно главният прокурор Иван Гешев коментира, че или тези документи не са истински, или Рашков ги е придобил незаконно.

Рашков: Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт (видео)

Спецпрокуратурата потвърди, че има досъдебно производство срещу министър

Специализирана прокуратура потвърждава, че е получила различни сигнали, съдържащи сериозни твърдения за извършени нарушения на служебните задължения, по отношение на висши публични служители.

Рашков твърди, че е образувано досъдебно производство срещу Асен Василев, Прокуратурата отрича

“На 23.03.2022 г. представители на изпълнителната власт показаха публично пред български медии постановление за образуване на досъдебно производство, което не е подписано и подпечатано. Това дава основание да се предположи, че ако документът е автентичен, той е придобит чрез нерегламентиран достъп на неизвестно до момента лице в информационната база данни на ПРБ. Разгласяването на информацията е станало без разрешение от наблюдаващия прокурор, в нарушение на чл. 198 от НПК. Специализирана прокуратура не може да потвърди достоверността на представения документ от министъра на вътрешните работи”, пишат от прокуратурата.

Спецпрокуратурата потвърди, че има досъдебно производство срещу министър

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции