<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102255" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

“Стига калинки”. Според “Продължаваме промяната” най-добрите капацитети трябва да управляват

05 Октомври 2021
1 247

Според „Продължаваме промяната“ най-добрите капацитети в България трябва да бъдат водещите фигури в следващото управление, което се очертава да бъде коалиционно.

Това коментира един от лидерите на “Продължаваме промяната” и доскорошен служебен министър на икономиката Кирил Петков, цитиран от Свободна Европа.

Петков и Василев няма да спасят България. Но могат друго

По думите му най-важното е управляващите да имат „най-високата квалификация за конкретните постове“.

Кирил Петков: Бих поел отговорност да съм премиер, но няма да поставям такова условие (видео)

“Трябва да спрем с идеята “едни наши хора на едни позиции”. Трябва да се гледа най-високият капацитет и най-многото знания по специфична тема. Стига толкова калинки”, каза Петков.

На въпрос кой ще е премиерът, той отговори, че това ще се решава, ако заедно с “Демократична България” и “Изправи се.БГ! Ние идваме” успеят да получат 120 депутати в следващото Народно събрание.

Самият Петков би приел тази отговорност, но не би го поставил като условие към партньорите.

“Целият ни разговор досега е бил как да направим оптималното, че да покажем на българския народ, че ако гласува за една от трите, те няма да се изпокарат и разделят след изборите“, каза още той.

Вратата към преговори с “Има такъв народ” ще бъде отворена на по-късен етап заради различия във вижданията.

Кампанията: “Стига калинки”. Според “Продължаваме промяната” най-добрите капацитети трябва да

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции