<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112083" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Интерпол изд...

Спряха дело срещу депутат за причиняване на смърт при катастрофа

16 Декември 2021
0 373

Спряха дело срещу депутат за причиняване на смърт при катастрофа, предаде БНР.

Окръжният съд в Габрово спря дело срещу депутат, обвиняем за причинена смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие. На прокуратурата е дадена възможност да инициира процедура, предвидена от закона, за снемане на наказателната неприкосновеност на новоизбрания народен представител. 

Спряха дело срещу депутат за причиняване на смърт при катастрофа
Снимка: БулФото

Наказателното производство в Габровския окръжен съд е за престъпление, извършено на 22 октомври 2019 година, когато при управление на лек автомобил обвиняемият Ю.В. от севлиевското село Петко Славейков нарушил правилата за движение и така – по непредпазливост – причинил смъртта на насрещно движещ се велосипедист. 

В заседание по наказателното дело съдът е спрял производството срещу извършителя, до снемане на имунитета му от Парламента, се посочва в съобщението от пресцентъра на съдебната институция. 

Отложиха делото за изнудване срещу Марешки, за да не окажело “влияние върху изборния резултат”

Единственият народен представител, чието име отговаря на посочените инициали, е депутатът на ДПС от Габровския избирателен район Юсеин Вейселов.

Спряха дело срещу депутат за причиняване на смърт при катастрофа

Източник: БНР

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции