<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151973" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кмет от ДПС б...

Спряха събарянето на незаконната оранжерия на Доган

22 Ноември 2022
0 464

Спряха събарянето на незаконната оранжерия на Доган. Това съобщи Дневник, позовавайки се на решението на Върховния административен съд. С него тричленният състав окончателно отмени заповедта на зам.-кмета на Бургас за премахване на незаконната постройка в лесопарк “Росенец”.

Аргументът на съда е, че в заповедта не са били описани кои точно постройки трябва да бъдат разрушени и с каква квадратура са те.

Не една оранжерия, а три

Хамид Хамид: Доган няма нищо общо с “Росенец”, да разпитат градинаря (видео)

В заповедта на бургаския заместник-кмет се казва, че парникът за зеленчуци е с размер 500 кв.м. За такива обекти са нужни инвестиционен проект и строителни разрешителни. Проверката е показала, че едната оранжерия е 400 кв. м, втората е 208 кв.м., а третата – 304 кв. м. Именно това несъответствие се използва като аргумент от съда.

Прокуратурата откри куп строителни нарушения в “летните сараи” на Доган и други обекти (снимки)

“Доколкото в заповедта е наредено премахване на “оранжерия” с площ, неотговаряща на измерената при проверката на вещото лице, и предвид липсата на конкретизация в акта, то правилно съдът приема, че издадената заповед не съдържа точно и ясно индивидуализиране на наредения за премахване обект, което обосновава извод за нейната незаконосъобразност”, посочва ВАС, като коментира и решението на предходната инстанция.

Вещото лице по делото обаче установява, че вписаната в заповедта за събаряне площ е смущаващо грешна. Става дума не за една оранжерия, а за три. Те са свързани една с друга. Общата им площ е 912 кв.м., което е почти два пъти по-голяма от тази, указана в заповедта на кметството.

Спряха събарянето на незаконната оранжерия на Доган

Ахмед Доган подаде глава от сараите си да поздрави протестиращите на плажа “Росенец” (видео)

Казусът нашумя по време на мащабните граждански протести през лятото на 2020 година. Тогава Христо Иванов акостира с гумена лодка на плажа край сарая. Самият почетен председател на ДПС показа вътрешността на имението и разказа, че отглежда рози, биокраставици и домати.

Спряха събарянето на незаконната оранжерия на Доган

Спряха събарянето на незаконната оранжерия на Доган

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции