<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110530" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Председателя...

Сричащият депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов е получил рекорден брой преференции

03 Декември 2021
2 16661

Сричащият депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов е получил рекорден брой преференции, пише Клуб Z.

В свое видео от Антикорупционния фонд разказват за някои от “шампионите по преференции” на миналинте парламентарни избори. Случаите са по-скоро трагикомични. Някои от депутатите действително сричат.

Както е известно, от АКФ направиха анализ на рискови секции, в които се получават съвсем странни резултати. Например подкрепата за дадени партии скача или се “изпарява” стотици пъти.

Показателен е случаят със Стефан Апостолов – бивш съдия и безапелационен депутат от ГЕРБ. По същия тертип, както и през 2017 г., Стефан, синът на “фамозния” кмет на Симитли – Апостол “Поли” Апостолов, е получил 90% от преференциите в 26 секции. А на три места – Градево, Ракитна и Симитли взима 100 % за своята партия – резултат по-добър и от този на покойния Тодор Живков.

Сричащият депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов е получил рекорден брой преференции
Народният представител Стефан Апостолов срича в парламента

Подобен пример на неудържима “преференциална” любов сред избирателите е Веселина Радославова – от ДПС. Зя нея не се знае почти нищо. В изявление, пълно с грешки, тя веднага съобщава, че се отказва от мястото си в 47-ото НС в полза на Петър Чобанов. А той е бивш министър на финансите в кабинета “Орешарски” и разпознаваема фигура от ДПС. Младата и напълно неизвестна Радославова събира около 1500 преференции. 736 от тях са само в 3 секции – всичките в едно училище в Самоков.

Е, Радославова се оказва внучка на небезизвестния бивш депутат от ДПС (после осъден условно и накрая глобен) Александър Методиев – Бат Сали.

В същия квартал на Самоков, в същото училище Михаил Михайлов – общинар от БСП, записва впечатляващитне 630 от над 1500 преференции за себе си.

АКФ разказва и за Илтер Бейзатов Садъков – бивш активист на ДПС, сега преминал към ГЕРБ. На изборите през юли той има 6799 преференции, а на последните “само” 2215. Но на практика в 10 секции той взима над 80% от гласовете за ГЕРБ. Половината от тези секции са отчетени като рискови и по време на юлските избори от АКФ. А пък Садъков или по-точно баща му Бейзат Яха или още по-точно – неговият ловен парк “Паламара”, бил любим на Бойко Борисов, твърдят медии.

И още

 Последният “герой” на филмчето е Георги Станков – депутат от ГЕРБ. В хасковския 29 МИР Станков, който е вече неколкократен депутат от ГЕРБ (и бивш шеф на БАБХ в района) помита конкуренциятана 4 април с над 13 600 преференции. На ноемврийските избори макар и със значитлно по-малко гласове, остава лидер с над 70% от вотовете дадени изобщо за ГЕРБ в 16 секции. 

Анализите на АКФ досега не са довели до нито едно обвинение от страна на прокуратурата. Поне не и публично анонсирано.

Сричащият депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов е получил рекорден брой преференции

Източник: Клуб Z
Видео: АКФ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции