<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=161143" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Всеки пети чо...

Стана ясна причината за депортирането на българи в Мексико (видео)

26 Януари 2023
0 1528

Стана ясна причината за депортирането на българи в Мексико. Пред БНТ министърът на вътрешните работи Николай Милков коментира скандалния случай, за който писахме в сряда.

Български туристи в Мексико са държани в затворнически килии (видео)

„Допускам, че има редица проблеми, които може да се допуснат по пътя на туристическия поток от самите резервации до ситуацията на място. Може да има грешка също така и от страна на мексиканските власти. Външно министерство сезира веднага посолството ни в Мексико. Посолството ни в Мексико предприе стъпките, които трябваше да бъдат предприети веднага – беше изпратена нота до мексиканското външно министерство, бяха сезирани туристическите власти в страната, с което беше поискана пълна информация по случая, за да бъдат изяснени причините и да бъдат прекратени нежелателни практики“, каза служебният министър.

Служебният министър на външните работи Николай Милков пред БНТ
Българите в Канкун

По данни на туроператори 27 българи са били депортирани без основание. В репортаж на NOVA по темата български граждани се оплакаха, че са били арестувани при пристигането им на летището в Канкун и впоследствие държани в килии при лоши условия и отношение. Подобно отношение е имало и към други туристи от Румъния, Турция и Грузия.

Стана ясна причината за депортирането на българи в Мексико (видео)
Стопкадър NOVA
Случаят е скандален с това, че туристите са платили скъпи почивки в 5-звездни хотели в курортния град.

Министър Милков отчете, че е възможно да има пропуски в стъпките от резервацията и документите за настаняване на туристите. Допусна също грешки в изписванията на имена и дати във ваучерите на туристите.

Защо български туристи не са допускани на почивка в Мексико?

„Мексико е туристическа държава и това не са постоянни практики“, заяви Милков. Той посъветва българите, които планират пътуване да проверяват документацията. Те трябва да са сигурни, че няма да им се случат нежелани ситуации. Милков припомни, че в МВнР работи денонощен дежурен телефон, на който българските граждани могат да търсят съдействие при възникване на ситуации зад граница. В случая със сънародниците ни в Канкун обаче, те не биха могли да се възползват, тъй като дори телефоните им са били прибрани при задържането на летището.

Стана ясна причината за депортирането на българи в Мексико

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции