<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114356" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Алек Болдуин ...

Стара познайница на “Господарите” е отстранена от кметския пост в Борован (видео)

10 Януари 2022
0 15695

Стара познайница на “Господарите” е отстранена от кметския пост в Борован, съобщават от Общинската избирателна комисия в града. Правомощията на Десислава Тодорова са прекратени заради доказан конфликт на интереси.

СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ ОТ ЕС?

Представихме ви Десислава Тодорова през 2015 година. Тогава репортерът ни Дани Йорданов разкри, че тя е в конфликт на интереси при отдаването под наем на 2 хиляди декара общинска земя.

Във видеото припомняме как тогава Дани беше посрещнат от мъжа, възползвал се от връзките си, за да получи земята.

Разследването на КПКОНПИ по случая обаче започва едва през 2019 година.

През юни миналата година конфликтът на интереси е потвърден окончателно от Върховния административен съд.

Стара познайница на "Господарите" е отстранена от кметския пост в Борован (видео)

Четири месеца по-късно, през октомври,  ОИК – Борован отказа да отстрани Десислава Тодорова от кметския пост, защото отсъстват членове на комисията и няма необходимото мнозинство за подобно решение.

В края на миналата седмица от Окръжната прокуратура във Враца са уведомили комисията, че започват разследване на действията й по случая.

Десислава Тодорова е кмет на община Борован трети мандат. Избирана е от местни коалиции на ДПС с други партии. Беше в листите на движението на парламентарните избори миналата година. 

Стара познайница на “Господарите” е отстранена от кметския пост в Борован

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции