<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=156518" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разпадна ли с...

Статуетки на Зеленски се появиха на пазара в центъра на Лвов

22 Декември 2022
0 138

Статуетки на Зеленски се появиха на пазара в центъра на Лвов.

Снимки на бюстовете бяха публикувани в Instagram от местния телевизионен канал “Твоє місто”.

Цената на един бюст е 1000 украински гривни. Постъпленията от продажбата се даряват в подкрепа на Въоръжените сили на Украйна.

След посещението си в САЩ украинският президент Володимир Зеленски се срещна с президента на Полша Анджей Дуда.

„На път за вкъщи имах среща с приятел на Украйна – президента на Полша Анджей Дуда. Обобщихме годината, донесла исторически предизвикателства поради мащабна война. Обсъдихме и стратегическите планове за бъдещето, двустранните отношения и взаимодействията на международно ниво през 2023 г.

Благодарим Ви Анджей Дуда за вашата непоколебима и мощна подкрепа!“, написа Зеленски в пост във Facebook.

Президентът на Полша Анджей Дуда също публикува пост след срещата с украинския си колега.

Съветникът на Дуда Павел Шрот коментира, че двамата президенти са „разговаряли дълго, почти два часа. Преди всичко за посещението на президента Зеленски в САЩ и важността на това посещение за подкрепата за Украйна, а също за двустранните отношения между Полша и Украйна”.

Срещата се е състояла в Жешов, уточниха от полското президентство. Градът е разположен в Югоизточна Полша и през него минава значителна част от помощта за Украйна. Летището в Жешов  се пази от американски контингент.

Посещението на президента на Украйна в САЩ е най-коментираната тема в международната политика, допълва NOVA.

Украйна продължава борбата срещу руската инвазия, а Съединените щати ще помагат толкова дълго, колкото се налага. Това беше посланието, което изпратиха Джо Байдън и Володимир Зеленски от Вашингтон.

В Русия посещението се разглежда негативно. Кремъл заяви, че обявената доставка на модерни зенитни ракети за Украйна не помага за решаване на конфликта.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви: “Още едно потвърждение, че Съединените щати де факто водят опосредствана война срещу Русия до последния украинец.”

Статуетки на Зеленски се появиха на пазара в центъра на Лвов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции